Snøsystera

Barneboksuksessen Snøsøsteren av Maja Lunde er blitt familieopera, med noregspremiere i regi av 25-årsjubilanten Opera Nordfjord!

Velkomen til ei framsyning for heile familien som heilt sikkert kjem til å røre ved hjarta!

Opera Nordfjord er med rette utruleg stolte over å ha inngått eit samarbeid med Opera Malmö, som i desember hadde urpremiere på den nyskrivne kammer- og familieoperaen Snösysteren av Magnus Johansson og Anna Berg, basert på den kjende og kjære barneboka Snøsøsteren av Maja Lunde og med illustrasjonar av Lisa Aisato.

No skal Opera Nordfjord ha noregspremieren på denne vakre, litt triste, men veldig hjartevarme familieoperaen. Den vert omsett til nynorsk av Kari Standal Pavelich

I operaen Snøsystera møter vi Julian, som sørger over tapet av si kjære storesyster Juni. Foreldra kjem seg knapt gjennom kvardagen og har ikkje ork til å tenke på julepynt og julefeiring midt i sorga. Den nye, blide og morosamme venninna Hedvig gir Julian nytt håp og ei ny glede i kvardagen og hjelper han og lillesystera Augusta til å ta jula tilbake. Men kven er eigentleg Hedvig?

Det kunstnariske teamet er det same som i den opprinnelege premieren ved Opera Malmö: regissør Linda Mallik, scenograf/kostymedesignar/maskør Karin Betz, lysdesignar Johanna Svensson, projektør Johannes Ferm Winkler og koreograf Sara Ekman.

På scena møter vi fem operasongarar og tre musikarar. Hovudrollene som Julian og Hedvig vert spelte av den svenske tenoren Conny Thimander og sopranen Kine Sandtrø frå Trøndelag. I tillegg får publikum møte Trond Gudevold som faren og Gubben og Mari Askvik frå Leikanger i Sogn som mora. Veslesystera Augusta og Snøsystera vert spelt av den unge og lovande sopranen Violetta Peschanskaya frå Oslo.

Vi vonar at denne rørande fortellinga om Julian og Hedvig samlar «heile slekta», frå dei yngste til dei aller eldste publikummarane. 

Rullestol? Kontakt post@operahuset.no 

Representerer du ei bedrift, institusjon eller eit lag som ønskjer billettar på faktura? Kontakt oss på post@operahuset.no 

Vis meir

Fre. 01.12 Kl. 18.00

Kjøp billett

Lau. 02.12 Kl. 13.00

Kjøp billett

Lau. 02.12 Kl. 17.00

Kjøp billett

Søn. 03.12 Kl. 13.00

Kjøp billett

Lengde: 1 t 0 min

Billettpris inkl. avg.:

Ordinær 330,-

Barn 260,-

Ungdom/student 300,-

Illustrasjonsfoto av operasalen, tatt ovanfrå mens det foregår øving på orkestergrava.

Utleige

Velkomen til å leige operasalen, kinosalen og foajeen – til alle typar arrangement.

Les meir om utleige

Oversiktsbilete av Operahuset Nordfjord og Eid vidaregåande skule sett vestover med fjorden i bakgrunnen

Ditt besøk

Aldersgrenser.  Universell utforming. Parkering. Mat og drikke. Billettinfo.  

Les meir om ditt besøk

Jente som står i graset på Lotsstøylen (seter) og strekkjer henda i lufta, med fjord og snødekte fjelltoppar i bakgrunnen

Alt i ein fjord

Nordfjord er Norge på sitt flottaste, høgste, lengste, mjukaste og tøffaste.  

Visit Nordfjord