MAVKA – Skogens sjel

Dypt inne i de ukrainske skogene finnes hemmeligheter som lenge har vært skjult for menneskene. Her lever skogsåndene som beskytter de eldgamle trærne og alt som bor mellom dem. Her får du møte den unge, naive skogsånden Mavka. Men hvem skulle tro at hun skulle bli valgt til skogens nye vokter? Hun lover å beskytte skogens sjel mot alt som truer. Særlig mot de grådige menneskene. Men hva skjer når hun forelsker seg i musikeren Lukas – Et menneske?

Møt Mavka, en ung skogsånd som nylig har våknet opp av vinterdvale. Ganske overraskende er det hun som blir valgt ut som den nye Vokteren. Er hun ikke alt for snill til en slik alvorlig oppgave? Mavka lover å beskytte skogen fra de grådige menneskene – problemet er bare at hun forelsker seg i et. Hun vet ingenting om at Lucas er i riket hennes for å finne kilden til evig liv, som gjemmer seg i skogens hjerte. Mavka og Lucas kommer fra to ulike verdener som vil kollidere, og de unge elskende må ta umulige valg. Denne magiske og fargerike historien trollbinder barn og voksne verden over, gjennom musikk og bilder inspirert av ukrainsk tradisjon og natur. Historien viser hvordan grådighet og raseri truer med å utslette oss alle, hvis vi ikke klarer å finne en kraft som er sterkere. Skaperne av filmen klarte å fullføre filmen til tross for krigen hjemme i Ukraina, og de ønsker å gi verden budskapet om at det er mulig å skape fred.

Vis meir
Premiere
27.10.2023

Aldersgrense 6 årAlder: 6 år

Detaljar

Regissør: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban

Produksjonsår: 2023

Premiere: 27.10.23

Manus: Jeffrey Hylton, Yaroslav Voytseshek

Land: Ukraina

Sjanger: Barnefilm, Animasjon, Familiefilm

Språk: Ukrainsk

Undertekst: Norsk

Illustrasjonsfoto av operasalen, tatt ovanfrå mens det foregår øving på orkestergrava.

Utleige

Velkomen til å leige operasalen, kinosalen og foajeen – til alle typar arrangement.

Les meir om utleige

Oversiktsbilete av Operahuset Nordfjord og Eid vidaregåande skule sett vestover med fjorden i bakgrunnen

Ditt besøk

Aldersgrenser.  Universell utforming. Parkering. Mat og drikke. Billettinfo.  

Les meir om ditt besøk

Jente som står i graset på Lotsstøylen (seter) og strekkjer henda i lufta, med fjord og snødekte fjelltoppar i bakgrunnen

Alt i ein fjord

Nordfjord er Norge på sitt flottaste, høgste, lengste, mjukaste og tøffaste.  

Visit Nordfjord