Ut og stjæle hester
Norgespremiere: 08.03.2019
Originaltittel: Ut og stjæle hester
Sjanger: Drama
Skodespelarar: 
Språk: Norsk/Svensk
Lengde: 2t 3min
Produksjonsselskap: 4 1/2 Film
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense: 12 år
Begrunning: Filmen har partier med intens og utrygg stemning, og inneholder skildringer av flere dramatiske ulykker og et drap. Den får derfor 12-årsgrense.

Ut og stjæle hester

Året er 1999. 
Trond er 67 år gamal og har flytta til ein aude plass. Når hausten nærmar seg vinter gler han seg til nyårsafta 2000, som han skal feire heilt aleine. Han oppdagar ein nabo, ein mann han kjende sommaren 1948. Den sommaren faren førebudde han på det store sviket. Men også den sommaren Trond blei vaksen og kjende på lukta av ei kvinne han ynskte å vere nær, den same kvinna som faren ynskte å dele livet sitt med.

 

«Ut og stjæle hester» er basert på Per Petterson sin internasjonale bestselgar frå 2003, som har toppa bestselgarlistene i Norge, vunne ein rekkje internasjonale litteraturprisar og er oversett til over 50 språk.


Filmen er regissert av Hans Petter Moland, og i hovudrollane finn vi Stellan Skarsgård, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Bjørn Floberg og Danica Curcic. Filmen vann også den høgthengande Sølvbjørnen for beste filmfoto under filmfestivalen i Berlin februar 2019.