Skjelvet
Norgespremiere: 31.08.2018
Originaltittel: Skjelvet
Skodespelarar
Manus: Harald Rosenløw Eeg, John Kåre Raake
Produsent: Martin Sundland, Are Heidenstrøm
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1 t. 46 min.
Produksjonsselskap: Fantefilm Fiksjon AS
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense: 15 år
Begrunning: Gjennomgående dyster stemning og intense skildringer fra en naturkatastrofe gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Skjelvet

Hausten 2015 fylte katastrofefilmen "Bølgen" kinosalane til randen og blei med sine 833.000 selde kinobillettar den fjerde mest sette norske kinofilmen i nyare tid. No får "Bølgen" ein oppfølgar! SKJELVET blir ein ny spektakulær, storslagen og dramatisk film, og denne gongen er det ikkje ei bygd på Vestlandet som er trua – det er Norges hovudstad! 

 

Tre år har gått sidan tsunamibølga traff Geiranger, og Idun (Ane Dahl Torp) og borna har flytta til Oslo for å få avstand til den vonde opplevinga. Kristian Ekjord (Kristoffer Joner) bor aleine i Geiranger. Ulukka har ikkje sluppe taket og ein traumatisert Kristian slit med skuldkjensle etter det som hende.

 

So startar underlege ting å skje i Norges hovudstad. Uforklarlege oversvømmingar, straumstans og ulukker rammar byen, og geologiske undersøkingar viser at ”Oslograben” har begynt å røre på seg…

 

"Skjelvet" blir ein ny spektakulær, storslagen og dramatisk film, også denne gongen med Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i hovudrollane. 

 

 

MERK: Fredag 28. september kl. 11.00 blir filmen vist som BABYkino. 

 

 

DATO TID TITTEL PRIS SENSUR BILLETT
to 20 sep 19:00 Skjelvet 100 15 år Kjøp
fr 28 sep 11:00 Skjelvet 100 15 år Kjøp