Maleficent: Mistress of Evil

Maleficent: Mistress of Evil er oppfølgjaren til suksessfilmen Maleficent frå 2014. Vi møter att Angelina Jolie og Elle Fanning i rollane som den mørke feen Maleficent og prinsesse Aurora, to velkjende karakterar frå den klassiske animasjonsfilmen Tornerose, som vart gjort levande på det store lerretet i Maleficent.

 

Maleficent: Mistress of Evil er eit fantasy-eventyr finn stad fleire år etter historia i Maleficent, der publikum vart kjent med hendinga som fraus hjertet til ein av Disney sine mest berykta skurkar og dreiv henne til å kaste ei forbanning over babyen prinsesse Aurora. Den nye filmen held fram med å utforske det komplekse forholdet mellom feen med dei to horna, og Aurora, som snart blir dronning. I møte med nye fiendar må dei danne nye alliansar i kampen for å forsvare riket sitt og dei magiske skapningane som finnast der. 

 

Filmen er regissert av norske Joachim Rønning, som er mest kjend som regissør av suksessfilmen Max Manus. På rollelisten finner vi også Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Harris Dickinson, Ed Skrein, Imelda Staunton, Juno Temple og Lesley Manville.

 

 

 

Lengde: 1 t. 59 min.

Aldersgrense: 9 år

Begrunning: Filmen inneholder partier med voldsomme scener, kraftige effekter og truende skikkelser. Den får derfor aldersgrense 9 år.

 

Norgespremiere: 16.10.2019
Originaltittel: Maleficent: Mistress of Evil
Sjanger: Eventyr, familiefilm, fantasy
Manus: Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster, Linda Woolverton
Nasjonalitet: USA
Originalspråk: Engelsk
Produksjonsår: 2019
Produksjonsselskap: The Walt Disney Company
Distribusjon: The Walt Disney Company Nordic
 

 

DATO TID TITTEL PRIS SENSUR BILLETT
lau 02 nov 14:00 Maleficent: Mistress of Evil 50/40 9 år Kjøp