Knerten og sjøormen

Knerten og sjøormen

I den nye filmen om Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) får vi vere med på verdas beste sommarferie på den magiske sommarøya til Tante Thea, og vi blir kjende med Eddy (8) og den sjølvutnemnde sjøormeksperten Blegen (omkring 40). Nokon har sett ein sjøorm i fjorden, og Blegen treng hjelp til å finne den.

 

Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormar trur han ikkje på, og Eddy forstyrrar den planlagde svømmeopplæringa. Då Lillebror vil på sjøormjakt vil ikkje Knerten vere med, for Knerten vil ha Lillebror for seg sjølv. Men kva om sommeran med Eddy blir tre gangar så gøy? Og kva om dei klarar å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnast? Havet er jo så stort at ingen veit kva som finnast der nede - ikkje ein gang Knerten! Saman legg dei ut på ei spennende jakt som gjer sommarferien deira til den mest eventyrlege nokonsinne!

 

 

Lengde: 1t 11min

Aldersgrense med begrunning: Tillatt for alle
Denne filmen inneholder enkelte noe dramatiske scener der Knerten er i fare. Da disse er kortvarige og foregår i en trygg ramme, blir filmen tillatt for alle.

 

 

Premiere: 03.07.2020
Skodespelarar: Espen P. A. Lervaag, Filip Mathias Eide, Mia Ålvik, Anette Hoff, Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Kristoffer Olsen
Sjanger: Barnefilm / Familiefilm
Regi: Tove Undheim
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Produksjonsår: 2020
Distributør: SF Norge