Glass
Norgespremiere: 18.01.2019
Originaltittel: Glass
Sjanger: Drama, Sci-Fi, Spenning, Thriller
Skodespelarar:
Manus: M. Night Shyamalan
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Lengde: 2 t. 8 min.
Produksjonsår: 2018
Produksjonsselskap: Blinding Edge PicturesBlumhouse Productions
Distribusjon: The Walt Disney Company Nordic
Aldersgrense: 15 år
Begrunning: Filmen har en gjennomgående dyster og truende stemning, og inneholder skildringer av draps- og voldshandlinger. Den får derfor aldersgrense 15 år.

Glass

M. Night Shyamalan fører saman fortellingane frå to av sine suksessfilmar Unbreakable (2000) og Split (2016) i den heilt nye, eksplosive og teikneserie-inspirerte thrillaren Glass.

 

Glass held fram der Split sluttet. Dunn held fram med å følgje etter Crumbs sin overmenneskelege identitet The Beast, i ein serie av eskalerande møte. I skuggane lurer Price, som står fram som sjølve orkestratoren og sit på løyndomen som har avgjerende betyding for både Dunn og Crumbs.

 

Bruce Willis returnerer frå Unbreakable i rolla som David Dunn, vi møter også igjen Samuel L. Jackson kjent i rolla som Elijah Price og under pseudonymet Mr. Glass. Frå Split returnerer James McAvoy i rolla som Kevin Wendell Crumb med sine mange og forstyrrande identitetar. Casey Cooke, kjend for å vere den einaste som har overlevd eit møte med The Beast, spelast også denne gongen av Anya Taylor-Joy.