Dumbo (norsk tale)
Norgespremiere: 29.03.2019
Originaltittel: Dumbo
Sjanger: Familiefilm
Skodespelarar: 
Regi: Tim Burton
Manus: Ehren Kruger
Produsent: 
Justin Springer
Ehren Kruger
Katterli Frauenfelder
Derek Frey
Nasjonalitet: USA
SpråkNorsk
Lengde: 1 t. 46 min.
Produksjonsår: 2018
Distribusjon: The Walt Disney Company Nordic
Aldersgrense: 9 år

Dumbo (norsk tale)

Frå Disney og den visjonære regissøren Tim Burton kjem no den høgt elska klassikaren Dumbo i ei heilt ny drakt, og som live-action, der ulikskap blir feira, familien er elska og draumar får fly!

 

Sirkusdirektøren Max Medici (Danny DeVito) gjev ansvaret for ein nyfødd elefant til den tidlegare stjerna Holt Farrier (Colin Farrell) og borna hans Milly (Nico Parker) og Joe (Finley Hobbins). Elefanten får namnet Dumbo, og har så store øyrer at han blir gjort til latter. Men når dei oppdagar at Dumbo kan flyge, når sirkuset nye høgder i popularitet. Det tiltrekk seg merksemda til den overbevisande forretningsmannen V.A. Vandevere (Michael Keaton), som vervar den særeigne elefanten til sin nye, fantastiske fornøyingspark Dreamland. Dumbo svevar høgt saman med den sjarmerande og spektakulære arkobaten Colette Marchant (Eva Green), heilt til Holt oppdagar at det skjuler seg mørke løyndomar under den fantastiske overflata til Dreamland. 

 

Med regi av Tim Burton, som tidlegare står bak Alice i Eventyrland og Charlie og sjokoladefabrikken, flyg Dumbo inn i kinosalane frå 29. mars.