Dianas bryllup

Dianas bryllup

Komedien Dianas bryllup er ein høglytt hyllest til dei som kastar seg hovudstups inn i kjærleiken. Om to som aldri sluttar å elske kvarandre, sjølv om dei i periodar ikkje tålar trynet på kvarandre.

 

Det er 29. juli 1981. Lady Diana Spencer går ned kyrkjegolvet saman med Prins Charles i ærverdige St. Pauls katedral i London. Same dag står også eit anna bryllaup, i kantina til Borregaard Industrier. Der er det bryllaupsfest for det nygifte paret Liv og Terje. I barnevogna ligg den nyfødde dottera Diana, som skal sjå mykje rart i åra som kjem.


Liv og Terje sin heisatur av eit ekteskap blir observert frå sidelinja av Diana, heilt frå ho er baby til ho flyttar heimefrå. Alt ho kan sjå er verdas verste foreldre som på ingen måte gjer så godt dei kan. Då det 30 år seinare skal stå endå eit bryllaup, og det er Diana som skal gifte seg på eit gods i Sverige, står nervane i høgspenn. Og verre skal det bli...

 

 

 

Lengde: 1t 27min 

Aldersgrense med begrunning: 12 år
Denne filmen har enkelte partier med utrygg stemning, følelsesutbrudd og skildringer av samlivskonflikter som antas å kunne virke urovekkende på 9-åringer. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.

 

Premiere: 11.09.2020

Skodespelarar: Marie Blokhus, Pål Sverre Hagen, Olav Waastad, Jannike Kruse, Ine Willman, Nader Khademi
Sjanger: Komedie
Regi: Charlotte Blom
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Produksjonsår: 2020
Distributør: Nordisk Film Distribusjon