Andrea Bocelli - Musikkens stillhet
Norgespremiere: 28.09.2018
Originaltittel: La musica del silenzio
Sjanger: Biografi
Skodespelarar
Manus: Anna Pavignano, Michael Radford, Roberto Sessa
Produsent: Monika Bacardi, Andrea Iervolino, Motaz M. Nabulsi
Foto: Stefano Falivene
Musikk: Gabriele Roberto
Nasjonalitet: Italia
Språk: Engelsk
Lengde: 1 t. 55 min.
Produksjonsår: 2017
Distribusjon Uavhengig distribusjon
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunning: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.

Andrea Bocelli - Musikkens stillhet

Alle kjenner til Andrea Bocelli: stemma, songane og den internasjonale populariteten. Lite er imidlertid kjent om privatlivet hans og kampene han har kjempa i livet sitt. No kjem ein vakker og inspirerande film om den italienske stjernetenoren, også kjend som «Den Fjerde Tenor» og «Den Blinde Tenor».

 

Musikkens stillhet er basert på ein roman av Bocelli, der hovudpersonen Amos Bardi er til forveksling lik han sjølv. Han blir heilt blind i ung alder, men har til gjengjeld eit stort talent for song. Av songlæraren «Maestro», presentert av Golden Globe- vinnaren Antonia Banderas, forstår Amos at for å bli ein stor songar krevst ikkje berre talent, men og at han lyttar innover i seg sjølv. Filmen er basert på ein semi-autobiografisk roman av Bocelli og gjev eit nydeleg innblikk i korleis Bocelli vann over utfordringane han møtte og korleis han vart den verdsstjerna vi i dag kjenner han som. Filmen er innspelt i vakre Toscana, der Andrea Bocelli er fødd og oppvaksen og bor den dag i dag.